Медији о нама: Изложба матурских радова

О изложби матурских радова објављени су текстови на следећим линковима:

Лист ДАНАС (Ненад Ковачевић)

https://www.danas.rs/drustvo/nagradjeni-najuspesniji-ucenici/

Текст преносимо у целости:

Награђени најуспешнији ученици

И ове године, матуранти Уметничке школе Ужице представили су се својим радовима на изожби у ужичкој Градској галерији и показали знања и вештине које су стекли током четири године школовања.

Двадесет осам матураната, 14. генерације те школе, изложили су слике, цртеже, графике, илустрације, плакате, фотографије скулптуре, дрворезбарске и друге радове.

Била је то и прилика да се, осим уручења сведочанстава и диплома, промовишу и најуспешнији ученици којима је школа поклонила вредне књиге, као награде за њихов успех. За ђака генерације је проглашена Тамара Арсеновић, а најбољи ученици по одсецима су: Ема Јоковић (ликовни техничар), Даница Ђорђевић (техничар дизајна графике), Kаја Ђоковић (конзерватор културних добара) и Јована Пузовић (дрворезбар).

„Надам се да ће већина вас, након завршетка факултета, добити прилику да се врати и да ради у нашем граду, а можда ће неки отићи у иностарство и постати познати и признати уметници“, рекла је, на отварању изложбе, директорка школе Софија Бунарџић и пожелела матурантима успех у даљем школовању и раду.

Изложба, коју је могуће погледати до 21.јуна, како је најавила директорка, биће допуњена са још неколико ученичких радова и,од 2.јула, гостоваће у Градској галерији у Пожеги.

„Школа ми је пружила многе могућности, а било је и много лепих дружења. У школи је и посебна атмосфера, јер нас је мало. Дивни су и професори с којима имамо пријатељски однос, али поштујемо њихов високи професионализам“, свела је утиске о школи Тамара Арсеновић, ученица генерације и додала да намерава да настави образовање на одсеку за графички дизајн на Факултету примењених уметности у Београду.

Ове школске године, Уметничка школа Ужице, која је недавно обележила 17 година од оснивања, уписаће 41 ученика и то на пет смерова – грнчар уметничке керамике, дрворезбар, конзерватор културних добара, ликовни техничар и техничар дизајна графике..

Н. Kовачевић / 20. јуна 2019

***

Портал UZICE.ONLINE (Марко Голубовић)

 

Izložba maturanata Umetničke škole u Užicu

***

Захваљујемо се свима на сарадњи и пажњи коју нам указујете.